«Πως μπορώ να ξεκινήσω μια επιχείρηση από το σπίτι μου;»


Όταν μια μητέρα αποφασίζει να μείνει στο σπίτι με τα παιδιά της, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Με το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής και την πτώση των μισθών, είναι συνήθως σημαντικό και οι δύο γονείς να συνεισφέρουν οικονομικά στις ανάγκες του σπιτιού. Ωστόσο, πολλές από τις σύγχρονες μαμάδες, έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν την φροντίδα των παιδιών τους με την καριέρα. Πως; Με το να τρέχουν τις επιχειρήσεις τους από το σπίτι. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιδέες για μια επιχείρηση από το σπίτι, καθεμία με τις δικές της απαιτήσεις σε ότι αφορά την επένδυση χρόνου και χρημάτων.


Αποφασίζοντας για το ποια επιχείρηση είναι η κατάλληλη

Όταν αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε μια επιχείρηση από το σπίτι, θα πρέπει να σκεφτούμε αρκετά τι αγαπάμε να κάνουμε. Όπως κάθε παραδοσιακή δουλειά εκτός σπιτιού, οι βασισμένες στο σπίτι επιχειρήσεις ενδέχεται να είναι δύσκολες, ειδικά στην αρχή σε ότι αφορά την διαχείριση χρόνου. Οπότε καλό είναι να τεθούν προτεραιότητες. Για πολλές μαμάδες, η ευελιξία είναι μια από αυτές, καθώς ένα πρόγραμμα 9 με 5 είναι δύσκολο. Επιπλέον, μέσα στο σπίτι θα πρέπει να προβλεφθεί ένας ιδανικός χώρος εργασίας.


Ιδέες για online επιχειρήσεις από το σπίτι

Το ξεκίνημα ενός online καταστήματος είναι μια εξαιρετική λύση για μια επιχείρηση από το σπίτι και είναι η ενδεδειγμένη επιλογή για μαμάδες που χρησιμοποιούν το ίντερνετ και θέλουν να πουλήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Υπάρχουν πολλές ιδέες για τέτοιου είδους καταστήματα. Ας δούμε μερικές από αυτές:


Μεταχειρισμένα ρούχα

Τα τελευταία χρόνια –και όχι μόνο εξαιτίας της κρίσης- η αγορά μεταχειρισμένων ρούχων γνωρίζει τεράστια άνθιση. Σαν ιδιοκτήτρια ενός τέτοιου καταστήματος, δεν πληρώνετε κάτι για να έχετε απόθεμα καθώς μπορείτε να ξεκινήσετε με τα δικά σας ρούχα. Με ένα online κατάστημα μπορείτε να διαφημίσετε και να πουλήσετε τα προϊόντα σας σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και –γιατί όχι- του εξωτερικού.


Φύλαξη και φιλοξενία κατοικίδιων

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στις μεγάλες πόλεις έχουν πρόβλημα με την φροντίδα και την φύλαξη των αγαπημένων τους ζώων σε περίπτωση ταξιδιού. Έτσι, υπάρχει μια ανάπτυξη των υπηρεσιών φιλοξενίας όπως ξενοδοχεία για σκύλους κτλ. Ακόμα, αν τα παιδιά σας είναι σε μεγαλύτερη ηλικία μπορούν να σας βοηθήσουν στην φροντίδα των τετράποδων φίλων μας, πηγαίνοντας τους βόλτα ή ταΐζοντας τους.


Φροντίδα παιδιών στο σπίτι σας

Αν αγαπάτε τα παιδιά και νιώθετε πως δεν σας κουράζουν καθόλου, τότε θα μπορούσατε να αναλάβετε τη φροντίδα παιδιών στο δικό σας σπίτι. Έτσι και θα βρίσκεστε στον χώρο σας και ταυτόχρονα θα αυξήσετε το εισόδημα σας. Αν λοιπόν ασχοληθείτε με τη φροντίδα παιδιών θα πρέπει να έχετε ένα υγιές περιβάλλον, να βρείτε πράγματα για να απασχολείτε το παιδί συνεχώς και, φυσικά, να κρατάτε ευχαριστημένους τους γονείς του. Μάθετε εδώ πώς να φτιάξετε νερομπογιές μαζί με τα παιδιά.


Ιδιαίτερα μαθήματα

Η τεχνολογία πλέον έχει εξελιχθεί τόσο που πολλά παιδιά θέλουν να παρακολουθούν ιδιαίτερα μαθήματα μέσω ίντερνετ. Το μόνο που θα χρειαστεί να έχετε είναι έναν υπολογιστή, μια webcam, Skype και ακουστικά με ενσωματωμένο μικρόφωνο. Αναλόγως το επίπεδό σας μπορείτε να αναλάβετε ηλικίες που νιώθετε πως έχετε καλή γνώση των μαθημάτων τους. Σε αυτή την περίπτωση, ένα blog ή ένα online κατάστημα μπορεί να σας βοηθήσει να προωθήσετε τις υπηρεσίες σας.


Εκπαιδευτής

Αν έχετε κάποια ικανότητα σε κάποιο όργανο μουσικής ή αν έχετε πάρει το «πτυχίο» σας στο pilates για παράδειγμα, τότε θα μπορούσατε να βάλετε τις γνώσεις σας να δουλέψουν για εσάς κάνοντας μαθήματα στο σπίτι σας. Ξεκινήστε με φίλους και παιδιά φίλων και στη συνέχεια διαφημιστείτε μέσω αυτών και σε άλλους ανθρώπους.


Χειροποίητες δημιουργίες

Εάν έχετε καλλιτεχνική φλέβα, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να βγάλετε χρήματα από το σπίτι. Παλιότερα, ίσως χρειαζόταν να πάτε σε κάποιο παζάρι για να πουλήσετε τα προϊόντα σας αλλά σήμερα με πλατφόρμες όπως το Etsy, ή μέσω του δικού σας καταστήματος μπορείτε να πουλήσετε τις δημιουργίες σας στον οποιονδήποτε. Οι ιδέες σε αυτή την κατηγορία είναι πραγματικά ατελείωτες και περιλαμβάνουν την δημιουργία κοσμημάτων, καλαθιών δώρων, ζωγραφική και πολλά άλλα.


Πώς να ξεκινήσετε

Όποια ιδέα και αν επιλέξετε από τις εκατοντάδες που υπάρχουν εκεί έξω, μια διαδικτυακή παρουσία θεωρείται απαραίτητη για να υποστηρίξετε αυτό που κάνετε. Εάν πρόκειται για υπηρεσίες, μια εξαιρετική επιλογή είναι το Wordpress για την δημιουργία ενός online portfolio, μιας επαγγελματικής κάρτας στην οποία επικοινωνείτε τις υπηρεσίες που προσφέρετε με τους μελλοντικούς σας πελάτες.

Σε περίπτωση που επιλέξετε την δημιουργία ενός online καταστήματος, μια επιλογή με πολύ χαμηλό κόστος και 14 μέρες δωρεάν δοκιμής είναι το Shopify. Στην πλατφόρμα του Shopify, με ελάχιστα χρήματα, μπορείτε να δοκιμάσετε να ξεκινήσετε μόνες σας το online κατάστημα που θέλετε. Για να ξεκινήσετε, πατήστε εδώ.

Εφόσον δεν γνωρίζετε από που και πως να ξεκινήσετε μπορείτε να δείτε εδώ, πως θα κατασκευάσετε το online κατάστημα σας και θα πουλήσετε το πρώτο σας προϊόν σε λιγότερο από 40 λεπτά.


Αν δεν θέλετε να κατασκευάσετε μόνες σας το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και επιθυμείτε βοήθεια.

Καλή επιτυχία!