Η Airbnb είναι η νέα μορφή ξενοδοχείου. Πλέον βρίσκεται σε 191 χώρες σε όλο τον κόσμο, σε 34.000 πόλεις, με πάνω από 2.000.000 καταλύματα διαθέσιμα προς ενοικίαση. Σαν οικοδεσπότης, η πλατφόρμα σου δίνει τη δυνατότητα να καταχωρήσεις κάποιον χώρο τον οποίο θες να διαθέσεις για προσωρινή ενοικίαση. Αυτός ο χώρος μπορεί να είναι από ένα δωμάτιο του σπιτιού σου μέχρι και ολόκληρο διαμέρισμα. Η βασική λειτουργία της Airbnb είναι πως σε συνδέει με εκατομμύρια επίδοξους ενοικιαστές, κυρίως ταξιδιώτες, οι οποίοι αναζητούν ένα οικονομικότερο μέρος διαμονής.

Υπάρχουν 3 καλοί λόγοι για τους οποίους θα ήταν καλό να φιλοξενήσεις με την Airbnb.


Κέρδισε έξτρα εισόδημα

Με το να καταχωρήσεις το σπίτι σου στην Airbnb μπορείς να κερδίσεις έξτρα εισόδημα. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλούς να έχουν ένα ανεκμετάλλευτο δωμάτιο στο σπίτι ή ακόμα καλύτερα ένα ολόκληρο διαμέρισμα το οποίο είναι ξενοίκιαστο.

Στο Airbnb δίνεται η δυνατότητα για χρέωση ανά βράδυ ή ανά μήνα και φυσικά εσύ επιλέγεις την τιμή που θα χρεώνεις. Η πλατφόρμα προσφέρει ένα εργαλείο το οποίο σου προτείνει μια τιμή με βάση την τοποθεσία και τον τύπο του καταλύματος που διαθέτεις. Μπορείς να το βρεις εδώ.

Επίσης, η Airbnb προσφέρει την επιλογή στους χρήστες της για αξιολόγηση του καταλύματος που έχουν διαμείνει. Όσο καλύτερες κριτικές έχει το κατάλυμα σας τόσο πιο πιθανό είναι να ξαναπροτιμηθεί.


Γνώρισε άτομα απ’ όλο τον κόσμο

Σαν οικοδεσπότης της Airbnb θα έρθεις σε επαφή με ενδιαφέροντα άτομα απ’ όλο τον κόσμο που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν δύσκολο να γνωρίσεις. Είναι σαν να ανοίγεις το σπίτι σου σε φίλους ή συγγενείς. Μπορείς να μιλήσεις να συναναστραφείς ακόμα και να τους ξεναγήσεις στην πόλη η στο χωριό σου.

Η ποικιλομορφία των επισκεπτών θα σε εκπλήξει. Μερικοί μπορεί να είναι νέοι ταξιδιώτες οι οποίοι αναζητούν έναν οικονομικότερο τρόπο ταξιδιού ή ακόμα και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, επαγγελματίες και ολόκληρες οικογένειες.


Απόκτησε νέες δεξιότητες

Εάν μπεις στην διαδικασία να καταχωρήσεις το σπίτι ή το δωμάτιο σου στην Airbnb, κατά κάποιο τρόπο θα διευθύνεις το δικό σου μικρό ξενοδοχείο ή ξενώνα. Αναπόφευκτα λοιπόν θα χρειαστεί να αποκτήσεις κάποιες γνώσεις και δεξιότητες με τις οποίες πιθανότατα να μην ήσουν και τόσο εξοικειωμένος/η. Μερικές από αυτές είναι το marketing, η διαδικτυακή επικοινωνία και η εξυπηρέτηση πελατών. Όσο καλύτερες υπηρεσίες προσφέρεις στους φιλοξενούμενους σου, τόσο πιο δημοφιλές θα είναι το κατάλυμα σου στην πλατφόρμα της Airbnb.


Αν τα παραπάνω δεν σου ακούγονται άσχημα και θες να γίνεις κι εσύ οικοδεσπότης σήμερα, μπορείς να μάθεις μέσα από ένα online μάθημα ότι χρειάζεται να γνωρίζεις για το πως να καταχωρίσεις το σπίτι σου στην πλατφόρμα της Airbnb σε λιγότερο από μια ώρα!